De cap a peus. Una tria de les millors obres NU de la història de l'art fins avui

09/04/2024
Conferenciant: Mariona Millà Salinas
Lloc: Centre Cultural Calisay
Alt

La Mariona Millà ens ha ofert una exposició cronològica per tal de veure com l’ésser humà ha representat el nu al llarg de la història. I la representació des de les primeres imatges que es conserven ha estat diferent, depenent de les èpoques, la cultura, el moment polític o també de qui encarregava les obres.....formats diferents i tècniques diferents.

 

LA CONFERENCIANT

Mariona Millà Salinas és pintora i escultora.

S'ha desenvolupat també en els terrenys de la joieria, la il·lustració de llibres d'art, tant per a infants com per a adults, i l'escenografia teatral.

Imparteix conferències a biblioteques, centres culturals, a les Aules d’extensió universitària per a la Gent Gran. Universitat de Barcelona, i altres universitats d’arreu de Catalunya.

Viatja amb col·lectius interessats en el coneixement de l’art.

Ha col·laborat com a divulgadora a diversos programes de Ràdio i Televisió. També ha escrit articles, prefacis, assaigs.

Des de l’any 1975 exposa obra a diferents galeries i museus de Catalunya i a diferents llocs d’Europa. L’obra la presenta en forma de monogràfics temàtics. Alguns, descriuen amb cruesa la vida i els costums urbans entorn de la ciutat de Barcelona. Altres, recopilen i recreen els mites, les llegendes, el teatre i les festes populars de Catalunya.

Treballa també el gènere tradicional del retrat des de l’any 70, per reunir l’essència de les persones que l’envolten i que són del seu interès en l’aspecte humà i plàstic.

 

BIBLIOGRAFIA RECOMANADA PER LA BIBLIOTECA D'ARENYS DE MAR