Notícies

Les estacions de Haydn. El so original. Jordi Savall

Alt

35 membres de l'Aula van poder gaudir del magnífic concert, a l'auditori de Barcelona, dirigit per Jordi Savall en el que es va interpretar  Les Estacions de Franz Joseph Haydn.

 

https://www.auditori.cat/ca/esdeveniment/antiga-les-estacions-de-haydn/

REPERTORI

Cloenda del Taller Musical per a Adults

Alt

El Taller Musical per a Adults s'ha desenvolupat durant els darrers quatre divendres del mes de maig de 10h a 11.30h a la sala d’actes de la biblioteca a excepció del dia 10 que es va fer a l'Escola de Música. Les sessions han anat a càrrec de Laia Torres Badosa. El taller ha estat un espai que ha permès apropar-se a la música a través d’uns mirada ampla, propera i curiosa. Obrir-se a comprendre com ens hi relacionem tant a nivell quotidià com en d’altres àmbits i convidar-nos a gaudir plenament del fet musical. 

El negre i la moda

Alt

La conferència va associada amb la visita guiada que es farà al Museu d’Arenys el dimecres 29 de maig, on hi ha l’exposició temporal Vestides de negre. Elegància, tradició i moda alternativa. El negre ha estat un color que ha representat el poder però també la pobresa, el dol i l'austeritat. Tècnicament ha estat un color difícil d'obtenir i es pot ben dir que ha revolucionat la moda.

 

LA CONFERENCIANT

Sílvia Ventosa Muñoz, llicenciada en Filosofia i Doctora en Antropologia Urbana.

Adriana Lecouvreur de Cilea, una obra mestra entre Verdi i Puccini

Alt

La conferència d’avui està relacionada amb la sortida que es farà el dilluns 17 de juny al Gran Teatre del Liceu per a veure l’òpera Adriana Lecouvreur. Pol Avinyó ha fet una introducció de l’esmentada òpera i ens ha donat  els elements per gaudir-la plenament. Una gran òpera plena de moments antològics i amb una producció bella i espectacular.

https://www.liceubarcelona.cat/ca/adriana-lecouvreur

 

EL CONFERENCIANT

Visita guiada a l'exposició: La ceràmica de Barceló

Alt

 

La retrospectiva més completa de la ceràmica de Miquel Barceló que s’ha fet fins ara a Barcelona

La Fundació Catalunya La Pedrera presenta l'obra en fang de Miquel Barceló (Felanitx, Mallorca, 1957), un dels creadors més destacats del panorama artístic contemporani.

Concert de piano a càrrec de Nexus Piano Duo

Alt

Mireia Fornells Roselló & Joan Miquel Hernández Sagrera configuren des de fa ja més de dues dècades el NEXUS PIANO DUO, una de les formacions més actives i sol·licitades de la música de cambra actual. Paral·lelament a una brillant carrera pianística per separat, decideixen abordar la música per a duet de pianos després de coincidir a les aules del Conservatori de Sant Petersburg amb el mestre Leonid Sintsev, i durant els seus estudis depostgrau i doctorat.

10 coses que no veus a la televisió, però que hi són

Alt

En Joan Celdran ens ha explicat les deu coses que tenen en comú tots els programes bons de la televisió, però que alguna o altra manca en els mals programes. El primer que hi ha d'haver és una idea, una bona idea, Sense una bona idea no pot arrencar un projecte, tot i que les bones idees no sempre estan prou reconegudes o ben pagades.

 

EL CONFERENCIANT

Joan Celdran Danés, periodista i escriptor.

Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Cent anys d'Estellés: un poeta per a un poble

Alt

Josep Vicent Garcia Raffi de la Universitat de València ha realitzat la conferència sobre Vicent Andrés Estellés i ha estat acompanyat per Christelle Enguix, poeta valenciana, que ha recitat unes poesies.

Tot i que neix a Paris, Christelle Enguix viu part de la seva infantesa i joventut a la Safor, País Valencià. Ha publicat poemaris i alguns han estat traduïts a diverses llengües. Des de l’any 2013 viu a la nostra vila.

DIADA DE SANT JORDI 2024

Alt

100 anys del naixement de Vicent Andrés Estellés

 

Taller Musical per a adults. Obertes les inscripcions

Alt

El taller vol ser un espai que ens permeti apropar-nos a la música a través d’una mirada ampla, propera i curiosa.

Obrir-nos a comprendre com ens hi relacionem tant a nivell quotidià com en d’altres àmbits.

Convidar-nos a gaudir plenament del fet musical